Followers

Friday, September 23, 2011

Koleksi Syiling Pusaka - Part 2

Kali ini aku tunjukkan syiling RM1 ringgit yang tertera gambar DYMM Tuanku Ismail Nasiruddin Syah yang tertulis tahunnya 1959 - 1969.



Tak banyak maklumat yang aku perolehi mengenai duit syiling ini. Sesiapa ada maklumat bolehlah berkongsi ye ^_^".

Maklumat mengenai Tengku Ismail Nasirruddin boleh klik sini

Koleksi Syiling Part 1

4 comments:

Blues Riders said...

syiling ini dikeluarkan pada tahun 1969 sempena ulang tahun ke-10 bank negara malaysia. nilainya sekarang boleh meningkat sehingga rm15-30 sehinggalah rm1,500 huhuhu..

Asrul Rae X said...

Cuba kau iklan kat eBay atau mudah. atau tanya kat blog ni.

http://remgold.blogspot.com/

Test power, tengok berapa harga duit ni boleh pegi. Bersih lagi duit tu, boleh jual mahal.

anamizu said...

perhhh!
rare nih!
boleh buat duit wehh!





cik ana.

Afzainizam said...

uihhhh ada gak syiling macam tu yerrr.... baru tau ada syiling sebegini DYMM Tuanku Ismail Nasiruddin Syah.... kalu tengok tahun aku pun tak lahir lagi

buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
kesan embun pagi pada kereta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...