Followers

Saturday, April 02, 2011

Sebab Apa Blog Aku Tak Popular?


Seperti yang diketahui, aku dah start blogging since 2004/2005 dulu. Tolak tarik sepak terajang dah kira kira 6 tahun ler. Tapi kenapa blog aku tak popular macam blog lain?

Bila aku muhasabah diri perghh ayat xley blah, salah satunya adalah disebabkan aku tak buat blogwalking. Atau bahasa kampung aku tak pergi jejalan blog orang lain. Tapi aku ada sebab kenapa aku tak buat. Sebabnya kalau aku buatpun, keputusannya tetap sama. Orang tak datang balik. Sebab apa orang tak datang balik? Sebabnya blog aku tak popular. Huh berbelit ayat aku.

Antara lain sebab tak popular:
  • Blog ini bukan kepunyaan awek cun gedik.Ataupun tuan punya blog ni bukan mamat hensem jambu.
  • Bukannya blog student IPTA/IPTS yang sudah tentu blog mereka akan bercirikan keremajaan dan happening. Majoriti blogger Malaysia adalah remaja.
  • Blog ini bukan bercirikan remaja so intipatinya bukanlah menarik.
  • Bahasa blog yang agak ganas erkk ni betul tapi apa boleh buat. 
  • Blog ini mengandungi emosi tuannya so orang lain tak akan memahami apa yang terkandung di dalam blog ini.
Erkk ini jelah yang boleh aku fikirkan buat masa ni. Tapi walau apapun sebabnya, blog ini  tetap tak akan jadi popular hehehe.

8 comments:

´¯`·.¸¸.·♥ amirah liyana´¯`·.¸¸.·♥ said...

cuba la buat kelainan...
insyaalah brother akan berjaya...

alan said...

amirah: kelainan camner?

naisophon said...

kelainan? macam kau cuba wat gedik2 sikit.
auw2.. macam blog azwan ali.

google : si laser azwan ali

Embun Malam said...

lebih baik be urself... ingat balik sbb nk berbloggin... nak famous ke sekadar mencari medium di jadikan tpt meluah perasaan... xkisahlah klu org tak bc... klu org nk kata syok sendiri pun xpe... bkn dorg yg meaip utk awak... btl tak? saya xkisahhh...

Faris Adli said...

aku setuju dengan pendapat amirah.. tu cari kelainan.. contohnya, macam blog aku, hampir semua topik ada. puisi pun ada...walaupun tak best takpe la..

kalau boleh promotelah sikit2 blog ni kat facebook ke atau kat mana2

alan said...

sophon: ko agak agaklah hahaha

embun: memang x kisah tapi saje je..mana tau leh popular hehehe

faris: dulu ade gak tapi sekarang dah malas

enyheartsdiamond said...

eyh.. tapi blog ini tetap dikenali oleh saya dan saya akan kembali buka blog ini untuk baca-baca ttg isu2 semasa :)

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

eeemmmm aku pun tak leh nak kata apa popularity mengatasi bakat kadang kala penilaian mentaliti budaya kita ni sukakan hiburan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...