Followers

Wednesday, March 16, 2011

Sperma Hilang



Golongan lelaki mungkin perlu berhati-hati apabila menyimpan telefon bimbit di dalam poket seluar selepas ini berikutan dakwaan Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP) bahawa tindakan itu boleh membawa kesan kepada sistem reproduktif mereka.

CAP mendakwa perbuatan menyimpan telefon bimbit di dalam poket seluar yang sering dilakukan kaum lelaki menyebabkan mereka berdepan risiko kerosakan sperma serta mati pucuk.

Presidennya, S.M. Mohamed Idris berkata, keputusan itu berdasarkan hasil kajian pihaknya tahun lalu yang menunjukkan kaitan di antara sperma yang berkualiti rendah dengan tempoh penggunaan telefon bimbit dalam sehari.

Jelas beliau, hasil kajian itu menunjukkan pengguna yang membuat panggilan lebih daripada empat jam sehari mempunyai bilangan sperma yang paling kurang dan paling rendah kualitinya.

Utusan Malaysia

Perghhh dahsyat berita ni. Lebih dahsyat daripada berita kebocoran loji nuklear kat Jepun tu. Dia cakap lagi kalau buat panggilan lebih 4 jam, sperma akan kurang. Tapi aku pakai sms je. Itupun dikira juga ke huhuhu.

Takut takut huhuhuhu

Sementara tu, jom kita layan videoclip daripada Dhalan Zainuddin terbitan tahun 1976.

12 comments:

Anisa Hang Tuah said...

jangan bazirkan sperma
hiks

Naisophon said...

hingus ke tu?

blurr..:-P

alan said...

nisa: mana ley bazir hehe

sophon: wat x tau lak hehehe

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Apa khabar orang kampung
Lama sudah tak berjumpa
Minta-minta semuanya
Di dalam sihat sejahtera

Apa khabar orang kampung
Bilakah dapat berjumpa
Kirim-kirimlah berita
Janganlah senyap sahaja

uihhhhhh sapa punya tuuuu... membazir lerrr buang saja macam tu... aku cari public phone ajerr sekarang ni.... stilll masih power lagi mencanak.... ooopppssss pengakuan berani aku... walau masih bergayut kat hand phone

YB Raz said...

afzainizam: kita ni lelaki. kalau bab tu layu, memang malu ler hidup sebagai lelaki hehehe

Blues Riders said...

bahaya juga kesan telefon bimbit ni.. eer, siapa punya contoh XXXX tu?

dhalan zainuddin merupakan satu2nya penyanyi malaysia yg pernah bergelar "superstar"..

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

uihhhhh atas nasihat ko aku dah jauhkan hand phone dari aku... aku tak mau keperkasaaan aku jadi tak brmaya

alan said...

blues rider: kalau itu laopran CAP, memang bahaya..tapi kerajaan cakap tiada laporan kajian yang dibuat menunjukkan bahaya telefon ni.

afzainiza: elok berjaga jaga hehehe

Nurfarahana Abdul Aziz said...

ish gambar tu...adesss...berpinar mata menengoknye....siap ade contoh..haha

alan said...

farah: jgn tengok hehehe

White Bird said...

yek! ape tu .. mukus kah?

Alan said...

bird: mukus tu apa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...