Followers

Thursday, January 06, 2011

Lagu Jiwang Muda Muda Dulu



Lagu ni jadi lagu favorite aku kira kira 13 tahun lalu. Perghh lama juga 13 tahun tu. Kalau aku ada anak, dia dah masuk form 1 sekarang. Tuanya aku huhuhuhu...

Ok abaikan bab umur tu. Lagu ni popular tahun 1998. Masa tu aku form 2. Lagu ni jadi kegilaan remaja time tu. Populariti kumpulan Spoon naik mendadak.Tapi sayang Along vokalis Spoon mati dibunuh oleh polis gila.



Aku tahu sebab apa polis gila tu bunuh dia. Tapi orang dah tak ada. Nak cerita apapun dah tak guna. Bukan boleh hidupkan dia balik. Kalau nak tahu search lah google sendiri.

Arwah meninggal time umur dia 19 tahun. Dia dibunuh pada tahun 1999. Mayat arwah dimasukkan dalam guni pastu dicampak kedalam gaung di kilometer 28, Jalan Kuala Kelawang - Genting Peras Jelebu.

Arwah dilaporkan hilang pada 25 Disember 1999 dan mayat arwah hanya dijumpai pada tahun 2000. Time tu pun dah tinggal rangka je dalam guni. Memang sial lah polis tuh.



Pada 2 November 2010, mahkamah jatuhkan hukuman mati pada polis gila, Lans Koperal Mohamed Ya’cob. Padan muka ko. Ingat ko polis ko boleh buat sesuka hati je. Hawau polis ni. Hukum karma itu ada. Ko bunuh orang, sekarang orang pulak bunuh ko.

Al fatihah buat arwah. Semoga arwah tenang di sana.

Rindu ... rindu serindu rindunya
Namun engkau tak mengerti oh...oh
Pilu ... pilu sepilu pilunya
Namun engkau tak perduli

Malu ... semalu malunya
Namun apa daya orang tak sudi
Mahu ... semahu mahunya
Namun apa daya orang dah benci

10 comments:

Anisa Hang Tuah said...

waaahh..nis suke gak lagu tuu
besstt

alan said...

nisa: jiwang erkk

Ms. Wanniey said...

i loike spoon... siap bli kaset lg.. (huh.. time tu kaset jer la yg mampu..) weh hang tua setaun la dr i... hoho...

malon said...

lagu lama ah
males

malon said...

lagu lama males
jelek jelek pula

kematian said...

tidak enak awak dengar ini lagu

Naisophon X said...

Aku suka kupulan Elite, Feminim (dgelar Spice Girl Malaysia, tapi mereka lagi awal dari spice girl)

Anonymous said...

waniy: yeke tua setahun?

malon/mati: ???

Naisophon X said...

1. http://tehtarikgelasbesar.blogspot.com/2010/04/evolusi-muzik-malaysia-vol-i.html

2.
http://tehtarikgelasbesar.blogspot.com/2010/04/evolusi-muzik-malaysia-vol2.html

Aku cadang ko baca entri ni. Sangat bagus. Mungkin jika tak keberatan ko boleh follow.

Anonymous said...

sophon: ok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...