Followers

Thursday, October 21, 2010

Budak Kaki Kencing


Gambar tunjuk baik je

KUANTAN 20 Okt. – Misteri kehilangan seorang bakal pengantin Rozaliya Mat Lazim, 20, yang dilaporkan hilang lebih seminggu lalu akhirnya terjawab apabila dia ditemui di Bukit Bintang, Kuala Lumpur hari ini.

Rozaliya dipercayai melarikan diri secara sukarela dan telah bekerja selama dua hari di sebuah kedai serbaneka sebelum penyelianya menyedari bahawa pekerjanya itu adalah gadis yang telah dilaporkan hilang dari rumahnya di Kemaman, Terengganu.

Akhbar baru-baru ini melaporkan Rozaliya yang bakal melangsungkan perkahwinan pada 12 November ini hilang ketika keluar membeli barangan persiapan perkahwinannya di sini pada 13 Oktober yang lalu.

Sampai Bukit bintang dressing terus tukar fuyooo

Pada hari itu, Rozaliya yang berasal dari Bandar Baru Cheneh, Kemaman keluar ke bandar bersama tunangnya yang berusia 24 tahun dan kemudian hilang selepas ditinggalkan bersendirian.

Sebelum menghilangkan diri, dia sempat menghantar khidmat pesanan ringkas (SMS) kepada tunangnya yang kononnya menyatakan dia diikuti oleh orang tidak dikenali.

Mohd. Jasmani berkata, hasil soal siasat awal, Rozaliya menyatakan dia secara sukarela telah pergi ke Kuala Lumpur pada hari dilaporkan hilang secara bersendirian.

Ditanya sama ada akan meneruskan perkahwinan anaknya dengan Mohd. Hilmi, dia berkata, keputusan itu diserahkan kepada anaknya.

“Kalau dia tidak mahu lagi mengadakan perkahwinan ini, kita akan putuskan pertunangan tersebut. Memang sebelum ini, dia ada berkata yang perangai tunangnya itu agak berubah sejak akhir-akhir ini.

“Dia juga kata sudah tawar hati terhadap tunangnya, namun kami hanya mendiamkan diri kerana sayangkan pertunangan tersebut yang sudah berusia setahun. Selepas ini, kami akan mengikut kemahuannya agar kejadian sebegini tidak berulang,” katanya.

Sumber: Utusan Malaysia

Ntah apa apa budak ni. Menyusahkan orang saja. Elok kena lempang je laju laju. Dari Kuantan lari ke Bukit Bintang tu. Hebat tu. Mesti kaki enjoy budak ni.

Tu ler sape suh ko tunang. Macam bagus je tunang awal awal. Baru tunang dah kecoh. Belom kawin lagi. Kalau dah kawin agaknya lari ke mana ler pulak. Umur baru 20 dah mengatal nak bertunang. Bangang tak habis habis budak melayu sekarang ni.

6 comments:

asrul amanda said...

Comel budak ni.. hehee

asrul amanda said...

Melepas tunang dia.

Tapi malu besar tunang dia. Masuk surat khabar lagi,.

alan said...

asrul: benda ngarut..sape suh tunang

Cik Ruby said...

WOW ! Lari sampai ke BB. =))

alan said...

ruby: penuh semangat kesukanan heee

nur anis said...

budak lagi..tak pikir habis before buat keputusan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...