Followers

Thursday, July 15, 2010

Journey To The West


Journey To The West

Semalam aku ada interviu di Kuantan. Nama aku adalah yang pertama. Tetapi sekarang cara interviu sudah berubah. Sekarang sekali interviu masuk 4 orang berbanding dahulu hanya seorang calon didalam satu masa.


Jawatan yang aku dapat adalah Penyelia Asrama. Tetapi jawatan sebenar yang aku minta adalah Pembantu makmal. Tapi itulah tak ada rezeki. Cuak gila aku nak jawap semalam. Aku dah susun ayat baik baik tapi bila time aku nak jawap, semua keluar berterabur. Habis hilang semua point point aku. Harap harap dapatlah kerja ni.


Sebenarnya aku bertolak ke Kuantan pada petang selasa. So malam tidur kat Black Stone Resort (klik sini). Bilikpun boleh tahan. Mungkin harga agak tinggi sedikit tetapi berbaloi gak. Dekat juga dengan bandar.



Lepas interviu, aku merayau ke TC. Saja tengok tengok laut. Nak mandi laut, hari panas pulak. Aku bukanlah omputih yang gila berjemur tengah panas. lainlah mereka yang jarang dapat matahari kat negara mereka. Sebab tu bila nampak matahari, jadi "selak" sangat. Tapi bila kena panas kaw kaw, tahu pula mengeluh.



Sebelum balik, singgah jap kat Padang Lalang tengok ikan fresh. Macam macam ikan ada. Tapi hargapun tak jauh beza dengan pasar biasa. Maklumlah ikanpun dah mahal sekarang. Lepas ni semua manusia makan rumputlah bila ikan dah pupus kat laut tu.

4 comments:

enyheartsdiamond said...

lahhh.. engat u nak cerita pasal cerita journey to da west tu.. i suka cerita ngarut tu :p

Afzainizam said...



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME—WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

wahhhh macam citer siluman kera mengembara jauh nu disana...

beb harap ko bertuah lah ... harap dapat lah kerja tu beb... penyelia asrama ok lah tu..mintak dapat lah jadi penyelia asrama pompuan... sedap lah ko.... bagus apa... kerja tu... tak kisah lah janji kerja... ramai orang cari kerja sekarang ni apa yang lalu belasah aje... good luck ye

alan said...

hearts: akupun suka citer tuh..best gila kekeke

afzamnizam : yup..tapi takut gak..takut tak dapat pikul tanggungjawap..susah nanti wooo..

iEn said...

sakan jalan noh... harap dpt la interview tu hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...