Followers

Monday, April 13, 2009

Perak Darul Ridzuan

MyEm0.com

Korang pernah tak dengar lagu ni. Kalau orang Perak tak tahu lagu ni lebih korang keluar jadi warganegara Sri Lanka lah. Masa kecil dulu aku suka lagu ni. Time tu dia selalu keluar kat tv dan radio sekitar akhir tahun 80 an kalau tak silap.

Feeling layan lagu ni. Rasa cam Perak tu negeri aku lak. Tapi taat setia aku hanya pada Sultan Pahang saja hee.



Klik sini untuk download lagu ni (meh klik meh)

Dengar lagu ni teringat lak pada si dia. kalau ada jodoh dulu, Perak jadi Kg kedua aku..arghhh emo lagi aku

Perak Darul Ridzuan
Negeri indah permai
Penduduknya hidup aman damai
Dinaungi keadilan sultan

Kuala Kangsar Bandar Diraja
Iskandariah istana ternama
Tempat bersemayam Baginda Paduka Seri
Menjadi lambang tunggak negeri

Bukit Larut
Waktu malam... berkelipan
Udaranya sejuk nyaman menyegarkan
Indahnya ciptaan Tuhan

Di tengah samudera biru
Pulau Pangkor dengan pantai yang bersih
Tempat bersukaria tumpuan para pelancong
Pemandangan indah yang terbentang

Lihat padi menguning
Menambah seri Daerah Kerian

Di Hilir Perak
Nyiur melambai-lambai
Oh sungguh subur tanah airku

Kinta daerah tengah
Hasilnya bijih timah
Batu Gajah bandar yang bertuah
Tempat Keputeraan Seri Sultan

Hulu Perak nun di utara
Kaya dengan sumber hasil hutannya
Tersergam empangan tinggi menjulang
Segagah wira di perbatasan

Pasir Salak
Bersejarah dan berdarah
Dato Sagor, Dato Maharajalela
Gugur pertahankan bangsa

SITC maktab tertua
Gedung ilmu bakti suluh budiman
Lahirkan cendekiawan
Pejuang bangsa negara
Kekal abadi sepanjang zaman

Perak makmur bahagia
Dengan sembilan daerah yang ada
Betapa indah tanah air tercinta
Sejahteralah Perak
Oh negeriku
Perak… Perak…
Oh negeriku

MyEm0.com

3 comments:

iEn said...

macam kenai jek menara jam tuu hehehe!! yeah yeah koler kangsor indah permai.. yg xindahnye manyak mat2 rempit duk rempit kat istane (ngan aku pon join sekali lawan drift kekeke)

miSz.haNie said...

ahahaha..
nih anak perak nih..
tp kl suh bwk jln2..
kompem sesat!
hahahahaha

alan said...

ooo cik ien ni minah rempit yek hehehe

adehh camner jadi anak perak kalau tak jalan negeri sendiri hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...