Followers

Thursday, August 30, 2012

Samsung Membayar Saman Apple Dengan Syiling 5 Sen ?


Pagi ini lebih daripada 30 trak yang dipenuhi dengan syiling 5 sen tiba di ibu pejabat Apple di California. Pada mulanya, pengawal keselamatan yang melindungi kemudahan menyangka ia dialihkan ke tempat yang salah, tetapi beberapa minit kemudian, Tim Cook (Ketua Pegawai Eksekutif Apple) menerima panggilan dari Samsung Ketua Pegawai Eksekutif menjelaskan bahawa mereka akan membayar $ 1000000000 dolar untuk denda baru-baru ini dengan yang diutuskan terhadap Selatan syarikat Korea dengan cara ini.

Apa yang lucunya adalah dokumen yang ditandatangani tidak menetapkan kaedah pembayaran tunggal, jadi Samsung berhak untuk menghantar kepada pencipta iPhone sedolar bilion seperti yang mereka fikirkan terbaik.

Lee Kun-Hee berkata, ia adalah taktik kotor, menyebabkan Pihak Apple sakit kepala kerana mereka perlu untuk memohon untuk mengira semua wang itu, dan memeriksa jika ia adalah lengkap dan cuba untuk mencari bank bagi mengira semua duit yang telah dihantar oleh pihak Samsung.

Lee Kun-hee, Pengerusi Samsung Electronics, memberitahu media bahawa, syarikat itu tidak akan takut oleh sekumpulan “Geeks dengan gaya” dan bahawa jika mereka mahu bermain kotor, mereka juga tahu bagaimana untuk melakukannya.


Anda boleh menggunakan syiling anda untuk membeli minuman di mesin sedikit untuk hidup atau mencairkan syiling untuk membuat komputer, itu bukan masalah saya, saya sudah membayar mereka dan memenuhi undang-undang.

Sejumlah 20000000000 syiling, telah disampaikan dan berharap untuk menamatkan persengketaan pada minggu ini.

Cerita ni sekarang tengah tersebar diseluruh internet. Tapi aku rasa cerita ni macam tak betul je. Yelah lepas kes saman ni, banyak pihak yang mula bertelagah terutama dikalangan fanatik Samsung dan Apple.

Tapi kalau cerita ni betul, aku memang respek lah dengan Samsung. Macam ni je cara nak ajar syarikat yahudi macam Apple tu. Semua benda orang yahudi nak kontrol. Selagi boleh buat duit atau menguasai ekonomi dunia, selagi itulah kaum yahudi ni nak kontrol.

Aku harap lepas ni ada mana mana syarikat atau negara islam yang guna cara sebegini bila membayar saman yang melibatkan kaum yahudi. Biar dorang ni berakal sikit bila dapat duit syiling bersepah macam ni.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...