Followers

Sunday, April 01, 2012

Rindu Pada Orang Yang Tak Sudi


Suatu ketika dahulu rakan orang facebook aku mencecah 400 lebih. Dan kemudiannya aku delete hampir separuh daripadanya kerana hampir kesemuanya aku langsung tak kenal mereka tu. Sekadar add tetapi langsung tidak pernah bertanya khabar ataupun berbual.

Setelah sesi mendelete, yang tinggal hanya sekitar 200 lebih. Itupun masih ramai yang aku tak kenal dan mereka juga tidak pernah mencuba mengenali aku. Aku tidak delete mereka atas sebab sebab tertentu seperti contoh mereka adalah orang yang pernah belajar sama kolej dengan aku. Walaupun tak kenal tapi atas sebab semangat brotherhood kolej, aku tetap biarkan mereka didalam list friend aku. Ada juga yang ku kekalkan dalam list kerana sama aliran politik denganku.

Aku sebenarnya amat sensitif dalam soal berkawan. Sejak kecil aku jarang berkawan. Dan kawan aku memang tak ramai.Sikap aku adalah memerhatikan dahulu seseorang tu bagaimana perangainya, sekiranya perangainya aku tak berkenan atau berlawanan dengan sikapku, maka jangan haraplah aku nak berkawan.

Dan jika ada yang mengaku kawan tapi taknak bertegur sapa, aku rasa cukuplah sampai disitu..Lebih baik tak berkawan kerana tak ada gunanya sesuatu persahabatan jika sekadar kenal nama tetapi tidak mengenal hati budi.

Akan kuteruskan hidup ini
Walaupun diri ini tiada di sisi
Akan kuteruskan perjalanan
Walaupun amat pedih
Terpaksalah aku hadapi

Jangan lagi kau bertanya tentang diriku ini
Biarlah ku menyepi
Susah payah ku sendiri airmata menemani
Sepanjang malam sepi

Apa guna ku merindu jika orang tak peduli
Pada diriku lagi
Apa guna ku mengharap kasih orang
Sedangkan orang tak sudi lagi

Ku berdoa pada tuhan agar jiwa ini tenang
Setelah kau lukai
Sisa kita masa lalu adakala menggangguku
Bersama kenanganku

Ku berharap suatu hari agar aku ditemukan
Kekasih yang setia
Kuucapkan selamat tinggal
Semoga kau bahagia bersama teman baru

Susah payah ku sendiri airmata menemani
Sepanjang malam sepi
Apa guna ku merindu jika orang tak peduli
Pada diri ku lagi

Ku berdoa pada Tuhan agar jiwa ini tenang
Setelah kau lukai

8 comments:

shaFazie said...

ko kwn aku tak..hahaha:D

asrul rae said...

ceh.. sama aliran politik eh.. tu pun boleh jadi brotherhood jugak ke. hehe

alan said...

kak jijah: kak jijah kan kakak angkat kita kekekeke

alan said...

asrul: of coz ler brotherhood hehehe

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waa sensitifnya dalam soal berkawan.. hmm kekadang.. kita perlukan juga kwn yg xsama sikap dgn kita.. :)

baru laa ada tarikan dan penolakan.. :)

Afzainizam said...

Berkawan biar beribu biar pun tak kenal pon...

Berkasih biar mengenal hati budi orang..

Bercinta biar biar satu...

Soalnya berkawan, berkasih berkahwin .... tetiba tup-tup kawin ngan orang lain...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
masalah starter solenoid kereta

Alan said...

CMA: kalau wat sakit hati je nak wat pe

Alan said...

afzainizam: itulah jodoh namanya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...