Followers

Sunday, April 08, 2012

Jalan Jalan Cari Kerja


Semalam aku pergi ke TM Career & Education Fair. Niat nak cari kerja maklumlah kontrak aku akan tamat hujung tahun ni so kenalah cepat cepat cari kerja lain. Tapi malangnya jawatan yang aku pohon tu aku tak dapat. Tak dapat sebab aku terlebih layak. Jawatan tu hanya untuk lepasan SPM je tapi ni advance so tak diterima.

Silap aku juga sebab tak edit balik resume tu. Sebab nak cepat semalam aku gunalah resume yang aku buat empat tahun dulu. Tu resume masa mula mula aku nak minta kerja. Kalau buang tang diploma tu, rasanya aku dah dapat keje tu huhuhu. Tapi takpe dorang cakap dorang akan panggil balik kalau ada kekosongan yang sama level dengan aku. Tapi bunyinya macam klise je kan. Macam....Ah lantaklah. Cari kerja lain pulak lepas ni.


Sebelum tu, kena dengar "talk" ataupun ceramah ler. Time aku masuk, yang bercakap time tu adalah Dato Zam Isa, CEO TM sendiri. Dia ceritakan pengalaman dia, macam mana dia teraju TM sekarang. Kira oklah dengar pengalaman orang orang yang berjaya ni.






5 comments:

asrul rae said...

semuga dapat keja bro. aku pun kena cari keja dah ni..

ade cadangan x

aShaBuLz said...

gud luck bro....kool. huhu

Alan said...

asrul: ko pun sama

Alan said...

ashabul: tq

Afzainizam said...

yuppp cari kerja tak kisah apa ajer janji kerja halal

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
nissan ad resort y10

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...