Followers

Sunday, September 25, 2011

Bini Bini Ku GRO VS Nasi Lemak Bab* 2.0


Macam biasa takde idea nak update apa. Mulalah membuat tajuk mengarut lagi jelek. Oh ya industri filem negara sudah mula naik semula sejak filem hantu dihasilkan secara besar besaran. Itu belum campur cerita lawak bodoh tak mengajar moral yang bersepah dipawagam.

Baru baru ni si cina Namewee dah keluarkan filem pertama dia yang berjudul Nasi Lemak 2.0. Macam yang aku dah jangka, ramai orang melayu yang bagi sepak terajang untuk filem ini walaupun si Namewee cuba meletak orang melayu dalam filem dia.

Benda tu aku tak pelik sebab kalau dilihat sejarah Namewee, lebih dari itu dia patut terima. Tapi aku pelik apabila ada orang melayu yang sanggup tonton filem ini. Ada yang beri bermacam hujah sampai tahap cakap tu duit mak bapak dia so suka hati dialah.

Oklah aku malas nak buka cerita politik kat sini sebab ini bukan tempatnya. Cuma aku terfikir tentang kebenaran kata kata Tun Mahathir dahulu.

"Melayu Mudah Lupa".

1 comment:

Irfan Jamil a.k.a AkuShare said...

Tak semua melayu lupa macam saya :)
Salam dari AkuShare dan Irfan Jamil Jom lawat Blog Artis saya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...