Followers

Monday, July 25, 2011

Media Baru

Dulu aku ada cakap nak rajin update blog tapi nampaknya masih tak berjaya. Kemalasan aku menjadi jadi sampaikan nak balas komenpun rasa malas je hehehehe.


Jumaat lepas sampailah semalam aku ada menghadiri satu kursus berkaitan media baru. Kalau sebut media baru ini ianya bermaksud facebook, blog, tweeter dan sebagainya. Kiranya benda ni adalah media sosial ler. Kursus yang aku hadiri ini adalah untuk belajar apa peranan media baru ini dan apa yang boleh kita dapat daripadanya.

Sebenarnya benda ni aku dah tahu. Maklumlah orang muda mesti cepat update dengan teknologi macam ni. Tapi aku saja jelah datang. Dah orang jemput, takkan kita menolak pula kan. Lagipun ada jugalah aku belajar something dari penceramah yang hadir. Benda yang aku belajar tu aku dah baca dalam internet. So bila sifu sendiri turun bagi penerangan, senanglah aku faham.

Humm tu jelah kot kali ni. Akupun tak tahu nak mencarut apa lagi kat sini. Semakin hilang fokus kat blog ni sejak akhir akhir ni huhuhuhu.

8 comments:

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip nak tinggikan kereta sikit

eeeemmm sekurangnya ade gak ko pendedahan tentang media ni.... bagi aku yang macam ni aku bermula dari zero..buta IT sikit....nak cari button A-z pun susah ni... nak taip text pun terkial-kial lagi ni.... blajo sendiri...sebenarnya aku takut dikatakan ketinggalan zaman oleh teman sekeliling..... zaman dah canggih katakan

alan said...

afzainizam: benda ni boleh belajau..akupun x pandai juga..main bedal je.

asrul rae x said...

yelah. masa aku mula kenal komputer dulu, ku selalu marah pada Bill Gates. Pasal dia buat keyboard QWERTY.

Aku kata, pasal apa la dia tak buat keyboard ABCDEF. Ikut alphabet. Lagi senang.

Pakai QWERTY bikin keliru orang baru belajar komputer saja.

Sekarang baru aku tahu keyborad QWERTY untuk kasi lagi cepat menaip.

Dulu masa aku baru kenal komputer, kena cari satu satu butang. huhuh

shaFazie said...

tertunggu2 entry baru ko lagi....

pat2 cari idea hehehee..


**aku pon pnh jd mcm ko....lme tk update las2 bangkit mcm biskut bangkit skrg ini wlpn entry tk lah power hehe"

Blues Riders said...

secara ekslusifnya dapat melihat wajah bro alan yang hensem..

Alan said...

asrul:aku sampai sekarang taip guna satu jari tapi cepatlah hehehehe

Alan said...

kak jijah:mana ada idea sekarang ni hehehehe

Alan said...

BR: muka camni pun hensem ke hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...