Followers

Friday, June 03, 2011

Jiwa Kacau + Penulisan = Hawau

Aku selalu impikan menjadikan blog ini sebaik blog JustKhai. Dengan templet yang menarik dan paling penting, isi yang padat dengan informasi dan juga kesantunan bahasa.

Tapi masalahnya jiwa aku tak kena kalau buat blog macam tu. Soal templet, itu mungkin tak ada masalah. Tapi kalau bab isi yang penuh dengan susunkata yang baik dan sopan..Aku rasa itu tak mungkin berlaku. Tak mungkin!!

Penulisan melambangkan isi hati seseorang. Itulah yang dikatakan oleh orang tua tua dahulukala. Dan aku tak sangkal langsung kata kata tu. Orang berjiwa kacau dan mempunyai kesihatan mental yang kurang stabil macam aku, memang susah untuk menulis dengan baik. Kalau rajin mengikuti blog aku, korang boleh perasan yang isi blog ini mengandungi unsur unsur negetif, pemberontakkan dan kemarahan.

Aku pernah mencuba untuk menulis baik baik. Tapi entahlah. Memang takkan jadi. Tak boleh masuk dengan jiwa. Hawau sungguh rasanya kalau tulis baik baik hehehehe.

6 comments:

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??

jumlah claim insuran kereta kemalangan

Dalam meniti bayangan di titian usang,
Aku terperangkap…
Dalam gelombang antara Jiwa dan Hati,
Antara ketulusan dan budi…
Dan keikhlasan cinta yang sejati,
Aku tewas dengan emosi dan egois sendiri.

Kekaburan penghalang pandangan,
Aku sukar beda kaca dengan permata,
Hendak diluah terasa payah…
Hendak ditelan menjeruk jiwa…
Aku simpan memendam rasa.
Menjadi jiwa kacau lara...

Lalu aku berkelana,
Mencari diri dengan mengikut…
Arus jiwa nan kacau ini,
Yang telah tersurat…
Dan yang telah tersirat…
Aku tengelam dalam kepura-puraan.

Pasti…
Kau percaya dan aku percaya…
Aku sedar dan bangkit dari kacauan ku ini.
Kebahagian yang dicari akan kunjung tiba,

Naisophon said...

sebelum ni pandangan pertama aku pasal blog popular dia banyak iklan. iklan paling hot pasal barang popuan la. iklan jual tudung, jual kain pasang online etc.

ape kata kau bereksperimen pakai doman sediri? suksn.com ke. RM40 je pun setahun. tak rasa hilang sangat pun tu.

lepas tukar domain tukar templat kasi nampak mesra sikit. ni apa tempat aku tengok pun ngeri. siap ada amaran pengarang kembali ke rahmatullah kalau blog tak update. haha.

MyRazak.com ok gak aku rasa. Tapi nampak macam ayah najib. haha

enyheartsdiamond said...

bila saya sedih, sya boleh hasilkan entri terbaik.. hehe :p

btw, apam yg saya buat tu lagi sedap dr apam biasa :)

Alan said...

afzainizam: perghh mendalamnya maksud..thakns :)

Alan said...

sophon: aku malas sebenarnya..lagipun aku tak paham camner nak upload kat domain tu.

myrazak.my....pergh kuno sungguh bunyinya kekekekek

Alan said...

eny: sama ler..time tu apa yang keluar mesti dari hati kekekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...