Followers

Sunday, May 29, 2011

Jalan Time

Jumaat lepas aku lepak One Utama dengan anak buah aku. Ntah anak buah aku nak shopping apa akupun tak tahu. Tak boleh blah time aku makan kat Waffle World. Aku ambik lamp chop. So cam biasalah kalau bab potong emotong ni aku lemau sikit. Tambah tension bila pinggan asyik bergerak je. Nasib baik pinggan tak tercampak time aku potong daging tu.




Aku kalau turun KL tak sah kalau tak beli buku. Maklumlah duduk kampung takde kedai buku besar. Yang adapun cuma kedai buku biasa. Disebabkan aku ada masalah kewangan, aku cuma beli satu je lah. Buku yang aku beli adalah Armada Laut Umawiyyah (rujuk klik sini).



Buku ni pasal sejarah armada laut islam yang pertama. Muawiyah adalah orang pertama yang cadangkan tentera islam mempunyai armada laut dan akhirnya ianya terlaksana apabila kali pertama ianya berjaya merentasi lautan Mediterranean malah hampir berjaya menawan Constantinople.

Kalau korang jenis suka membaca, korang boleh dapatkan buku ni. Kira oklah sebabnya ianya cukup dengan informasi mengenai seseorang tokoh dan sejarah armada laut islam. Aku nak beli buku Tun Mahathir iaitu A Doctor In The House tapi duit takde pulak. Tanya abang aku, dia tak beli pulak. Biasanya dia beli kalau buku Tun Mahathir ataupun buku berkaitan politik.

2 comments:

Naisophon said...

Buku Doctor in house bukan mahal ke?

Alan said...

sophon: sebab harga dia seratus ringgitlah aku tak beli.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...