Followers

Monday, February 14, 2011

Ayat Ayat Cinta

KUALA LUMPUR: Lima ahli sindiket yang menyamar rakan sembang di beberapa laman sosial sebelum ‘menjerat’ mangsa dengan kata-kata cinta sejak lebih setahun lalu ditahan dalam serbuan di sebuah rumah di taman perumahan elit di Kepong, di sini, pagi kelmarin.

Nak awek comel macam ni? Kirim salam je lah baiii

Modus operandi sindiket terbabit yang terdiri daripada warga Nigeria, Thailand, Filipina dan warga tempatan berusia antara 20-an hingga 40-an termasuk tiga wanita itu dan seorang daripadanya baru melahirkan anak ialah melayan seberapa ramai pelayar dalam laman sosial di Internet menggunakan ayat-ayat cinta dengan tujuan memikat mangsa. Mereka akan menyamar sebagai kenalan dari luar negara.

Sumber: Harian Metro

Ada juga orang yang terpedaya dengan benda benda macam ni. Biasa dalam kes ini, perempuan yang akan mudah terpedaya. Sebabnya kalau lelaki tu memang payah sikit nak kena. Nak pulak kalau ada awek yang mengaku dari luar negara.

Huh bapaklah penipu. Takkan awek luar negara boleh suka pada mamat Malaysia. Kalau ada juga mamat yang terpedaya, tu mesti dia perasan dia tu hensem hahaha.

Senang cakap, tak payah ler korang layan orang orang macam ni. Benda ni simple je, cermin dulu diri tu. Kalau muka dan body korang takde bau bau bacang dengan Brad Pit, Orlando Bloom, Jessica Alba ataupun Paris Hilton, tak payahlah berangan nak dapat awek/balak luar negara.

Kalau dah terkena tu, jangan susah hati, jangan nangis. Korang layan je lah video clip ni. Memang masyuk woo.

Silap aku juga
Kerana jatuh cinta
Insan sepertimu
Seanggun bidadari

Seharusnya aku cerminkan diri
Ku sebelum tirai kamar aku
Buka mengintaimu...

So sedar sedarkan lah diri yek hehehehe.

5 comments:

Anisa Hang Tuah said...

woops..nis suke lagu exist tu
teringat zaman sekolah rendah huu
time tu lagu exist tu pemess

alan said...

nisa: sekrang suka lagu pe lak?

Heidi Shafiq said...

aku dah ramai sgt jpe pmpn mcm ni..

Naisophon said...

Aku rajin jugak terima mesej nak berkenalan. Biasanya gadis orang putih dan orang nigeria.

Tapi mereka tak hot. Average je. Tak seksi, dan close minded.

alan said...

heidi: yeke

sophon: ahh ko nak yang lawo je hehehe..close minded? ada makna tu hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...