Followers

Wednesday, December 22, 2010

Jom Toreh Badan



Kalau korang ada baca Mastika, diceritakan sekarang ada trend bebudak suka toreh nama kat tangan, badan or memaner dia suka. Tergelak aku baca cerita cerita camtu. Benda benda bodo pun nak jadi isu juga ke.

Apalah sangat setakat toreh toreh nama tu. Sikitpun aku tak heran. Sebab aku dulupun suka buat benda camtuh. Syok ooo. Akupun pernah toreh dagu dengan duit syiling. Orang sekarang cakap benda tu konon konon geng gagak hitam. Padahal benda macam tu tu trend 1 malaysia ketika tu. Takde kena mengena dengan apa apa geng pun.

Main toreh toreh badan ni aku start buat form 1 sampai form 2. Lepas tu dah stop sebab aku dah boring kot. Aku selalunya buat time dalam kelas guna serpihan kaca. Toreh slow slow ataupun tekan tekan sampai timbul garisan bengkak luka. Dulu aku buat bukan sebab tulis nama awek tapi sebab boring duduk dalam kelas. Cikgu pulak entah membebel apa. So itu ler kerja masa lapang.

Akhir zaman ni memang kelakau ler. Benda benda remeh camni pun nak kecoh. Biasalah orang tua tua. Diorang bukan tahu apapun. Sikit sikit salah. Salah orang muda mereka nampak, salah sendiri buat buat tak nampak. Macam sial.

5 comments:

Naisophon X said...

Nak blame budak perempuan tu ke, nak blame Metro ni?

Metro ni - dia bagi idea pada orang ramai cara nak buat dajal lah. Lepas tu kat belakang dia cover dengan ayat islamic sikit, atau minta pendapat mufti.Padahal dia nak suruh laku paper dia, bukannya nak beri info sangat.

cth :
1. kelar tangan
2. buat jalur di dagu
3. simbah asid
4. rempit
5. dll....

Remaja 13-17 memang lah cari benda gini. Mereka kan jiwa memberontak.

alan said...

spohon: dulu metro ni best tapi sekarang cerita dia boleh diragui selepas kes kononnya ada parti seks atas bumbung..siap keluar frontpage. last sekali kantoi wartawan dia buat story je.

aku dulu tak berontak sangat cuma kacau sikit2..tapi sekarang aku jiwa kelajuan.

Naisophon X said...

Dulu ada 2 orang kawan aku mati lemas kat taman negara pahang, masa aku lagi kat kolej. Masuk Metro berita lemas ni.

Sialannya dia salah letak gambar mangsa. Dia letak gambar kawan aku yang lain sebagai mangsa. Padahal yang mati lemas tu orang lain. Marah kawan aku tu. kawan tu segar lagi tak pasal2 kena tuduh dah mati. Cuai sungguh.. huhu

Mr.Ix said...

dulu pun aku suka gak main toreh2 kat lengan ni....memang sebab boring...sama lak kiter....tp smpai skrg ada lak parut coz terlebih toreh...hehhe....

salam blogwalking bro...

alan said...

sophon: napa x saman je metro tuh..diorang bnyk cuai ler..

mr lx: aku xde parut hehehe. thanks for visit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...