Followers

Sunday, October 31, 2010

Wujudkah Cinta 100%


Mungkin didalam dunia ini, tiada cinta 100% dan tiada 100% perfect girl. Tapi kalau aku dapat berjumpa 98% love and girl, aku sudah cukup gembira.

Entry aku sejak kebelakangan ini memang banyak bercerita tentang cinta. Yup aku ada masalah sikit sejak kebelakangan ini. Masalah apa, biarlah ku simpan sendiri. Tapi bukan setakat cinta sebenarnya.

Kadang kadang aku terfikir, mengapa hidup kita selalu ada masalah. Alangkah indahnya hidup sekiranya kita tiada masalah. Mungkin kita akan happy 24/7.

But i remember that 1 old people say, "if we dont have any problem in life, than what the meaning of our life". Hurm mungkin betul. Sekiranya kita tiada langsung masalah, kehidupan kita tak akan bermakna. Kerana masalah juga adalah salah satu pengalaman didalam hidup. Dengan masalah, kita akan belajar untuk menguruskan kehidupan.



Tetapi selalunya masalah akan menjadi tekanan. Dan akhirnya akan membuatkan kita gila. Gila..Sudah ramai yang gila sekarang. Mungkin aku juga sudah termasuk didalam golongan ini. Aku tak tahu..

Wujudkah cinta 100%..Akupun tak tahu...

14 comments:

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
Sila Lawat Kami kembali
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

cinta itukan buta.... kalau buta itu yang dikatakan cinta 100% tapi kalau 50-50% tu yang dinamakan cinta rabun samar-samar...Cinta cap Ayam lah kiranya

asrul amanda said...

Macam laki susah skit nak kasi 100peratus cinta.


Tapi kalu 100% sayang macam takdak masalah.

alan said...

afzainizam: ade cinta cap ayam ke hahaha

asrul: cinta tu bukan sayang ke?

asrul amanda said...

Bagi aku lain.


Kalau cinta, kau ada feel tau.
Sayang, feel juga tapi takdak lah sampai tahap cinta

alan said...

arsul: camtu pulak yek

iEn said...

cuba untuk wujud 100% cinta kat Allah..

Afzainizam said...

♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸*♥♥*¸.•'´¯)¸.•' ´¯)♥
♥♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸**¸.•'´¯)¸.•'´ ¯)♥♥
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥♥♥*`'•.¸_)`'• .¸_)
♥(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥*`'•.¸_)`'•. ¸_)♥

Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda.

ohhhhh... cinta itu buta kangkadang cinta tak sampai 100% disambut bagai menatang minyak... Namun terbukti cinta kosmatik cinta yang cantik diluar dalam hati wehhhhhhh hujung kuku aje.... jahat orang itewww...

Alan said...

ien: tu betul

afzainizam: mendalam maknanya tu hehehe

Anna Boleyn said...

hmm~ jangan lah bersedih. huhu setiap manusia ada masalahnya tersendiri. 1 hr nanti cinta itu akan hadir juga..

alan said...

anna: tq

Aril83 (Shahril83) said...

Cinta pada manusia mmg x sehebat cinta pada allah,kdang kala kita manusia terlupa kepada Dia yg menciptakan kita.

Dalam hal mcm nie mmg x dapat di nafikan,ramai manusia dalam dunia nie putus cinta,cuma adakah faktor2nya kerana di antara keduanya x bersefahaman atau pun bukan jodoh antara satu sama lain ?

Jadi kita sbg manusia kena la bersabar & berusaha,ada banyak sebab knp dia bukan milik kita.di antara sebab nya allah sayang kat kita,walaupun kita selalu lupa kat Allah..

Allah maha adil.Setiap keputusan yang kita atau si dia yang buat,akan ada hikmah di sebaliknya.

Dan Allah telah tentukan sejak azali lagi dengan siapakah jodoh kita di dunia nie.jadi jgn bersedih,banyak2kan bersabar.Di sini ketabahan hati kita akan teruji..

Alan,bagi saya.Rezeki,Jodoh,Ajal dan Takdir hidup kita semua dah di tentukan olehnya.Dan setiap kesalahan dan kebaikan ada harganya..begitu jua dengan Cinta,Tiada yg kekal dalam dunia ni,Lihat dengan mata hati..Sayangkan diri sendiri dahulu ,Allah & keluarga kita.Sebelum kita sayang & cinta kepada org lain..

cinta oh cinta..

F.A.T said...

Cinta manusia hanya sementara, macam awak cakap, sbagai pelengkap hidup manusia.

Utk cinta 100%, ade ke? tak de, sebab cinta manusia banyak tertumpu kepada banyak benda, jadi tak de yg 100%..

Utk medapatkan pasangan seperfect 98%? adakah kita sebegitu juga?

Kadang2 dunia ni menawarkan pelbagai hidangan dunia yang manis2 belaka, sehingga kita sendiri tak tau nk meletakkan setakat mana cinta kita..

*ugh, cm merepek la plak di blog org..sori :(

Alan said...

tq semua

reen said...

indahnya bila cinta itu cinta yg abadi. kekal samapi bila-2. ta de yg sakit atau terluka :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...