Followers

Sunday, October 31, 2010

Antara Drag Dan Cikaro

Semua orang tahu malam tadi Negeri Sembilan VS Kelantan. Dan hari ini stadium Bukit Jalil masih berdiri megah so itu bermakna Kelantan lah yang menang. Cuba kalau kalah, aku rasa runtuh stadium tu dikerjakan.

Ok lupakan bab bola sebab aku sememangnya dilahirkan bukan untuk mencintai bola tetapi ditakdirkan untuk bersama dengan sebuah kereta. Malam tadi aku ke Sepang untuk menyaksikan drag. Untuk keterangan lanjut korang boleh klik sini tetapi benda ni dah lambat sebenarnya.




Kualiti gambau tak elok sebab camera fon aku bukan SLR

Malam tadi kereta terpantas adalah sebuah kereta yang aku tak pasti jenis apa hahaha. Tapi masa yang dicatat adalah 9 saat. Tak ada kereta lain yang boleh mencapai tahap itu. Dan paling lambatpun 15 saat.





Last drag battle untuk tahun ini pada bulan 12. Kawan aku ingat nak masuk. Daftar untuk masuk RM 200.00. Tapi dengar kena ambil lesen lumba pula. Tak tahu pula berapa kosnya nanti. Tapi rasanya memang nak masuk. Sebab kitaorang pun setiap minggu main drag secara illegal so nak rasa gak masuk trek. Tapi kereta kena setting sikit tu biasalah.

Habis Sepang, aku bertolak pula ke PD. Sampai PD dah pukul 3.30 pagi. Malas nak cari hotel so tidur dalam kereta sajalah. Tapi sakit hati pulak tengok orang berdating depan kereta aku. Takde port lain ke dating. Naik geli aku dengar cerita cerita gedik mereka hahaha. Dah ler awek cun. Kalau ikut hati nak je aku tarik awek tu masuk kereta hahaha.

Habis plan nak mandi laut bila pagi tadi tengok laut keruh semacam. Hujan malam tadi tu pasal air laut semacam je. Dengan ombak besar tak berani pula nak mandi. Pagi tadi gak ramai pulak budak motor konvoi. Siap bawak cikaro. Body mantap pulak cikaro dorang siot je. Bil air pulak dah lama tertunggak sila abaikan hahaha .

Sebuah entry peribadi sebenarnya. Tak bacapun tak mengapa

4 comments:

asrul amanda said...

Chikaro tu apa?

asrul amanda said...

''...if we dont have any problem in life, than what the meaning of our life..''

suka statment ni

alan said...

asrul: mengikut kamus dewan masyarakat, chikaro itu bermaksud bohsia,anak ayam dan ianya hanya merujuk kepada perempuan.

asrul amanda said...

Oh. tu makesud 'bil JBA' kau lupa nak bayar tu.



Faham2..
:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...