Followers

Thursday, October 28, 2010

Tentang Cinta


Semua orang mengenali cinta. Dan semua orang juga pernah jatuh cinta dan juga terluka kerana cinta. Cinta adalah indah apabila kita bertemu dengan mereka yang sesuai dan mencintai kita seperti mana kita mencintai dia. Tetapi cinta itu akan bertukar menjadi pahit apabila orang yang kita cintai mengkhianati cinta dan meninggalkan kita untuk selamanya.

Aku juga tak terkecuali dari jatuh cinta dan terluka. Sepanjang hidup aku aku bertemu cinta sebanyak 12 kali. Itu termasuklah dengan cinta tidak berbalas. Banyakkan :). Tetapi itulah cinta. Walaupun pengakhirannya perit tetapi ianya sentiasa hadir didalam hidup kita.

Dan aku percaya, cinta akan terus hadir didalam hidup aku, selama mana aku masih bernafas di atas bumi tuhan ini. Dan cinta kepada Allah s.w.t dan rasulNya jugalah yang kekal sehingga ke akhir hayat.



Namun itu bukan bermakna kita seharusnya menolak cinta daripada insan lain. Ini kerana cinta adalah anugerah tuhan kepada kita. Aku akan terus mencari cinta sehinggalah ketemu cinta sejati yang akan berkekalan sehingga ke akhir hayat. Dan sekiranya sudah tertulis di Loh Mahfuz bahawa aku tidak akan menemui cinta di hayat ini, aku redha kerana semuanya adalah takdir dariNya jua.

DaripadaNya aku datang dan kepadaNyalah jua aku kembali.



Seterang bulan ditaman permainan
ku pasti kau jadikan sebuah khayalan
Dan kau mahu pergi dari sini
Aku tak mahu kesana

Seindah bulan ditaman khayalan
Ku pasti kau jadikan sebuah perhiasan
Dan kau mahu pergi dari sini
Aku tak mahu kesana

Ohh cinta...

Mengapa kau sering mengata diri
Mengapa kau sering membohongi diri
Ku tak mahu kau pergi kesana kemari

Ohh cinta...

Mengapa kau sering membohongi diri
Apakah aku yang tak mengerti
Ku tak mahu kau datang kembali
Kembali ke sini....

8 comments:

asrul amanda said...

entri ni kena baca time bersendirian, baru ada feeling.. hehee

Alan, kau sokmo buat entri pasal Cinta dan Hati kan? :)

ieQa sWetLuv said...

uishh..memang emo entry ni hehe

Eyda Sheyda said...

hahhahahhah cinta.. sakit terluka.. tidak perna kenal erti jera kan..

sentiasa ingin mencuba.. hihihi

Anna Boleyn said...

cinta itu indah~ jangan putus asa walaupun dah banyak kali gagal dalam cinta.:)

alan said...

asrul: hidup aku hanya berkisar tentang cinta dan hati hehee..aku dapat idea wat entry ni time nak tidur.

ieqa: dah namapun emo boyz huhuhu

eyda: yup kita akan tetap mencari cinta walaupun sering terluka.

anna: tak pernah putus asa

asrul amanda said...

Aku perasan ada menda baru kat blog ni.

Emblem 'Anak Jati Pahang' tu.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

macam hindustan yek

alan said...

asrul: tu dah lama ler hehehe

brutal: yeke ish ish ish

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...