Followers

Sunday, July 04, 2010

Mari Tukar Ekzoz

Semalam aku banyak duit. Bila banyak duit tangan ini mula rasa gatal gatal nak abiskan duit tu. So akupun pergilah tukar ekzoz kereta sportku. Hahaha banyaklah duit. Kalau tak sebab ekzoz tu dah lobos, takde maknanya aku nak bagi duit tu kat tokey kedai.



Dah lama juga aku selalu bau asap bila drive naik bukit atau speed dalam 80 atau lebih. Aku try servis aircond tapi sama gak. So semalam aku pergilah check ekzoz. Dah sah memang ada pecah sedikit.


Menatang ni yang rosak

Alang alang dah tangan dah seluk tong sampah, teruslah tukar semua. Mulanya aku nak tukar yang depan, 421. Tapi bila dok tengok batang tengahpun dah karat, lebih baik aku tukar batang tengah je.


x jadi guna ni


Yang lama

Semua sekali dalam Rm 300 je. Sekarang kereta sport aku dah + pikap sikit. Bunyipun sedap telinga mendengar. Lepas ni aku ingat nak tukar hujung ekzoz yang lagi besar. Yang sampai kucingpun boleh masuk dalam.

3 comments:

Afzainizam said...

fuhhh selalu sangat kereta aku kat tabung nenas dia tu bocor... pasal kereta aku ni agak lowet skit kot... dak banyak kali tukar pastu tukar terus extraktor terus pipe sampai belakang minyak petrol jangan cakap muntah kedarah...

alan said...

tu ler..sekarang ni myk da ok sikit..kalau dulu minyak macam bagi jin makan je..kejap je habis.

Farest Aayis said...

Tabung nenas pn bley jd punca asap masuk dalam kereta ka?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...