Followers

Friday, October 29, 2010

Andai Wanita Tahu



Ini adalah salah satu entry didalam blog Anna Boleyn sebenarnya. Korang boleh klik sini

andai lelaki tahu dalam hati seorang perempuan

ade naluri untuk disayangi
ade rasa ingin diberi perhatian
ade rasa untuk didengari keluh kesahnya
ade waktu minta ditemani kesedihannya

andai lelaki tahu

rajuk seorang perempuan minta dipujuk
marah seorang perempuan perlu didekati
sedih seorang perempuan harus didengari
gembira seorang perempuan ingin dikongsi…

Dan tiba tiba aku rasa nak jawap pula..Yelah asyik asyik pasal perempuan je. Semua perempuan nak kita jaga hati mereka tetapi hati dan perasaan kita siapa pula nak jaga kan.

Andai wanita tahu didalam hati seorang lelaki

Ade rasa ingin difahami
Ade rasa ingin dihormati
Ade waktunya ingin berkongsi perasaan
Ade waktu ingin berkongsi fikiran

Andai wanita tahu..

lelaki juga ada masanya merajuk
lelaki juga mahu mereka dipujuk
kemarahan lelaki harus difahami mengapa
Didalam hidup lelaki, hanya teman wanitanya sahaja disayangi selain daripada ibunya sendiri.



So aku harap perempuan juga harus fahami lelaki. Janganlah terlalu mendesak dan meminta bukan bukan. Lelaki juga manusia biasa ada hati dan perasaan. Walaupun bf kamu melayan kerenah kamu tanpa banyak bicara, itu bukanlah bermakna mereka tiada masalah dengan kerenah kamu.

Sebaliknya tidak mahu membuatkan hati dan perasaan kamu terluka. Kerana kamu adalah wanita yang disayanginya selain dari ibu mereka. Jadi mereka sanggup menerima segala tekanan semata mata untuk menjaga dan menghiburkan hati kamu.

So please fahami lelaki.

Entry ini bukan untuk Anna Boleyn tetapi untuk semua wanita di luar sana.

Love is not only about feeling but love is everything.

7 comments:

asrul amanda said...

Setuju dengan kau. Laki x tahan kalu pmpn jenis merenggek lembik lebih lebih..

alan said...

asrul: hahaha

Anna Boleyn said...

oMG! i love this! nak opy balik jawapan dari ellaki letak kat HLN boley of cos lah anna letak kredit? boley tak ni? hehe tak boley nak amek gak ;p

Anna Boleyn said...

okay banyak typo di situ

*copy
*lelaki

alan said...

anna: ambik ler xde hal nya hehee

F.A.T said...

tak de komen ttg luahan lelaki tu... sbb tu yg sptutnya sang wanita tahu :)

papepun, sang laki kena tunjuk kepimpinan mereka sebelum nk sang wanita buat semua yg sang laki luahkan tadi :)

Alan said...

fat: so balik balik lelaki juga ler yang kena lah yek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...