Followers

Tuesday, March 24, 2009

Bodoh Tahap Bangla tak Bersunat

MyEm0.com

Pernah tak korang tengok gambau pengacara tv3 yang baru baru ni tersebar. Ala gambau berkemban tapi taklah sepanas gambau ely anak haram PKR tuh. Aku ada dapat tapi for me, aku rase takde salahnya dia nak berkemban ke, nak naked ke. Tu dia punya pasallah.

Ini satu petikan cerita hiburan di akhbar ahad lepas.

"Pun begitu, selepas diamati gambar berkemban itu, dapatkan dibuat kesimpulan, ia mungkin dirakamkan di bilik hotel, tapi siapakah yang merakamkannya, adakah di suami atau pasangan barunya? ....dengar cerita, kononnya selebriti ini ligat juga, sekalipun bergelar isteri, tapi disebabkan muka meletup, badan bergetah, dia pun 'makan luar'. Khabarnya, bekas teman lelakinya seorang aktor popular yang kini sudah pun beristeri. Nasihat ..... kepada selebriti berkenaan, berhati-hatilah, jangan sampai nanti gambar yang lebih panas mungkin terlepas ke tangan wartawan!"

Hohoho apa maknanya semua ini? Apa yang dimaksudkan oleh wartawan ni?

Aku rasa wartawan hiburan Malaysia ni takde modal. Semuanya berperangai sama. Menelanjangkan orang lain hanya untuk melariskan akhbar masing masing. Kalau boleh "barang" dalam kain orangpun nak dibeleknya.

Perangai wartawan sebegini memang sama spesis ahli politik pembangkang. Hanya tahu menyebarkan cerita buruk, fitnah dan menjatuhkan maruah orang lain. Kenapa lah mereka ni bersusah payah nak keluarkan cerita orang berkemban sedangkan cerita ni tiada nilai di sisi masyarakat. Kalau setakat nak jatuhkan maruah orang lain, baik tak payah jadi wartawan.

Aku suka baca komen seorang blogger dari Singapura yang merupakan bekas "orang kuat" disebuah akhbar Malaysia. komennya tentang industri hiburan Malaysia memang pedas. Tak terkecuali wartawan, semuanya kena bambu.

Ada baiknya korang baca untuk fahami betapa seriusnya masalah etika wartawan Malaysia sekarang. Klik sini (Aku Bimbo)

Korang pernah dengar cerita "Anu Dalam Botol". Ala cerita pasal gay. Nanti aku nak buat cerita pasal lesbian pulak. Tajuk dia "Pantat Dalam Tin". Sesiapa nak jadi perlakon boleh contact aku yek.

MyEm0.com

4 comments:

Encik KhaL said...

biasela bro
xde hangat x lakulah paper
hehehehe

iEn said...

aku pong penah tgk dah.. owang duk forward email kat aku.. issk hot gilee laaa pengacara tuu wekekeke!

DonCorleone said...

Pantat Dalam Tin?? Kah kah kah ... itu boleh jadi filem lawak kan?

alan said...

semua propaganda kapitalis..kasi jual akhbar..bab moral belakang kira..

hot ke pic tu cik ien..rasenya biase je hehehe

pantat dalam tin..tu sebenarnya ayat member aku dulu time study..dia selalu cakap.ada makna disebalik ayat tuh hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...